Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar la qualitat dels nostres servicis per mitjà de l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació en la nostra Política de cookies.

tancar
Ciberoteca Bancaja Ciberoteca Bancaja Valencià Ciberoteca Bancaja
Valencià

referent a...
Bibliotecari
 1. Què és la Ciberoteca escolar
 2. Per què
 3. Accessibilitat de la web

 1. Què és la Ciberoteca escolar

  La Ciberoteca escolar és un projecte integrat dins de la Ciberoteca, la biblioteca virtual més gran del món. La idea principal és que els xiquets i jóvens de 6 a 16 anys disfruten d'un entorn virtual amb continguts adequats a la seua edat.


  En la Ciberoteca escolar els continguts que poden trobar-se són:


  • Enllaços directes a centenars d'obres digitalitzades i d'accés gratuït. En la seua majoria es tracta de textos de lectura recomanada en els centres educatius. S'inclouen també obres de narrativa tradicionalment considerada com infantil i juvenil.
  • Un índex temàtic amb webs seleccionades per temes i edats (el fet d'englobar-les en primària i secundària ajuda a distingir entre un públic de caràcter infantil i un altre més juvenil).
  • Les edicions pròpies de l'Obra Social Bancaixa que coincidisquen amb els interessos d'estes franges d'edat.


 2. Per què
  Internet és la font d'informació amb més quantitat de continguts del planeta. Açò, que en principi és positiu, pot sembrar dubtes entre pares i tutors quan deixen els seus fills sols enfront de la Xàrcia.

  La idea de la Ciberoteca escolar és que els xiquets i els jóvens disposen d'una ferramenta que els servisca tant de suport en els estudis com per al seu temps d'oci, tot això en un entorn els continguts del qual estan adaptats a les seues edats i necessitats.

  Davall esta premissa se li ha donat forma concreta a la part de continguts de la Ciberoteca que eren específics per als més jóvens. D'esta manera, la recerca és més senzilla i entretinguda per a ells al mateix temps que els pares i tutors se senten més tranquils al comprovar que la navegació transcorre sempre per webs de continguts adequats per als menors.

 3. Accessibilitat de la web
  Entre els objectius socials de l'Obra Social Bancaixa, entitat promotora de la Ciberoteca, està el d'evitar la infoexclusió i promoure l'accessibilitat a fi d'aconseguir la universalització de la informació. Hi ha usuaris amb minusvalideses físiques, problemes de connexió o que utilitzen navegadors antics que tenen problemes de visualització dels continguts. Conscient de la importància que té el facilitar l'accés a Internet a tots els usuaris, la Ciberoteca ha renovat la presentació dels seus continguts.

  Per a realitzar aquesta adaptació s'han seguit les normes que estableix la Web Accessibility Initiative (WAI), iniciativa del World Wide Web Consortium (W3C) l'objectiu de la qual és aconseguir que les webs siguen més accessibles per a tots els usuaris:
  • s'han aplicat les recomanacions per a la prioritat AA de WAI.
  • s'han seguit els estàndars de la W3C sobre html i estils.
  A més el website s'ha sotmés a la validació del TAW.

  L'aplicació de totes aquestes normes es concreten en:
  • proporcionar textos alternatius a les imatges, a través de l'etiqueta "alt".
  • proporcionar textos alternatius a les taules de contingut, a través de l'etiqueta "summary".
  • estructurar les pàgines segons:
     H1: títol de secció
     H2: títuls dins d'una secció
     H3: subtítulos
  • incloure un menú ocult per a afavorir la navegació d'usuaris amb sistemes especials de lectura d'informació.
  • respecte al disseny de la pàgina:
     * les pàgines són redimensionables
     * els tamanys de les lletres no són fixos, cosa que permet que un usuari puga modificar-los segons les seues necessitats
     * ús d'estils
     
¡CSS Vàlids! Icona de conformitat amb el nivell 'Doble A' de les Directrius d'Accessibilitat per al contingut web 1.0 Validat per TAW