Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar la qualitat dels nostres servicis per mitjà de l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació en la nostra Política de cookies.

tancar
Ciberoteca Bancaja Ciberoteca Bancaja Valencià Ciberoteca Bancaja
Valencià


Bibliotecari
Bibliotecari

Hola m'has cridat? Si camines un poc perdut o perduda, tal vegada puga ajudar-te. Ací tens els dubtes sobre els quals em pregunteu amb major freqüència. Si després de llegir-los encara et queden qüestions sense aclarir, pots enviar-me un correu i et respondré tan prompte com puga. 1. Què és la Ciberoteca escolar?
 2. Quin tipus d'obres es poden trobar en “La teua biblioteca virtual”? Com localitzar l'obra que busque?
 3. Quin tipus d'enllaços trobaré en l'apartat “Un passeig per la Xàrcia”?
 4. Quines són les propostes de “Bancaixa digital”?
 5. Puc col·laborar en la Ciberoteca escolar? Com?


 1. Què és la Ciberoteca escolar?
  La Ciberoteca escolar és un projecte de l'Obra Social Bancaixa el fi del qual és oferir als més jóvens i als pares i/o tutors, un entorn virtual de continguts culturals i científics adequat a l'edat dels estudiants de primària i secundària (dels 6 als 16 anys).

  En la Ciberoteca escolar trobaràs els següents apartats:

  • La teua biblioteca virtual, amb una selecció tant de les obres clàssiques de la literatura infantil i juvenil com de les lectures recomanades en els centres de primària i secundària.
  • Un passeig per la Xàrcia, amb centenars d'enllaços a les webs més interessants del ciberespai. 
  • Bancaixa digital, amb els quadernets i la resta de textos editats per la Fundació Bancaixa.

 2. Quin tipus d'obres es poden trobar en “La teua biblioteca virtual”? Com localitzar l'obra que busque?
  “La teua biblioteca virtual” és una selecció d'obres que es troben digitalizades en Internet i que són d'accés lliure i gratuït. Els textos pertanyen a escriptors els drets d'autor dels quals ja han prescrit. D'ací que no es troben obres d'escriptors actuals els drets d'autor dels quals seguixen vigents.

  Els drets d'autor són una espècie de protecció legal que els Estats li donen al creador de tota obra literària o artística. La vigència d'estos drets es manté durant la vida de l'autor i setanta anys després de la seua mort. D'esta forma, l'autor (i/o els seus hereus) té el dret a publicar o exhibir la seua obra de la manera que considere més convenient. Passats els setanta anys establits per la Llei, la utilització de les seues obres és totalment lliure.

  En la Ciberoteca escolar només trobaràs autors els drets d'autor dels quals ja no estan vigents, de manera que la utilització de les seues obres és lliure i gratuïta.

  Quant a la temàtica de les obres, d'una banda hem seleccionat les lectures “clàssiques” de la literatura infantil i juvenil: Perrault, Andersen, Stevenson, Dickens, Verne, etc.

  D'altra banda, hem inclòs en eixa selecció algunes de les lectures recomanades en els diferents cursos de primària i secundària: Lope de Vega, García Lorca, etc.

  Per a localitzar una obra fàcilment, pots buscar-la ordenada alfabèticament per títol o per autor. A més, t'oferim un llistat amb les més visitades. T'ho vas a perdre?

 3. Quin tipus d'enllaços trobaré en l'apartat “Un passeig per la Xàrcia”?
  Ja ho saps, i si no t'ho diem: Internet està replet de coses. Què fer per a no perdre's en l'embolic de llocs que t'oferix la Xàrcia de Xàrcies? Doncs res millor que deixar-te guiar pels suggeriments que et faig en “Un passeig per la Xàrcia”.

  Hem seleccionat per a tu els millors enllaços i els hem ordenat per temes. D'esta manera, et serà molt senzill trobar el que busques. Ah, i no cregues que només ens hem parat a pensar en els estudis. També tens nombrosos enllaços amb jocs, música, etc. Atrevix-te a descobrir-los.

 4. Quines són les propostes de “Bancaixa digital”?
  En esta secció tens les obres que edita l'Obra Social Bancaixa. Són molt interessants i hem inaugurat esta secció amb els quaderns de medi ambient. La importància de cuidar del medi ambient no és una cosa que ens vinga de nou. Segur que coneixes més d'una idea per a la conservació del planeta. De totes maneres, no està de més que lliges en els quaderns editats per la Fundació Bancaixa els consells que et donen per a respectar l'equilibri del nostre entorn.

 5. Puc col·laborar en la Ciberoteca escolar? Com?
  Clar que pots. La Ciberoteca escolar s'enriquix cada dia que algun o alguna de vosaltres participeu en ella.

  Les formes de col·laborar són variades: a través del correu de suggeriments pots enviar-nos títols de llibres que t'agradaria que formaren part de “la teua biblioteca virtual”, enllaços de webs que vols compartir amb els teus ciber companys, o qualsevol altra cosa que se t'ocórrega. Què, t'animes?

  Tan sols recorda que els autors i les obres que ens recomanes han d'estar lliures dels drets d'autor perquè puguem indexar-les de forma lliure i gratuïta.