Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar la qualitat dels nostres servicis per mitjà de l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació en la nostra Política de cookies.

tancar
Fundación Bancaja Ciberoteca Bancaja Castellano Ciberoteca Bancaja
Valencià

   
  Sala de reuniones
   
  Artes aplicadas : Afegir missatges | Tornar a l'índex de temes
   
 
[11 de 12] de un total de 12
 < 1 2 3
   

24/01/2001

autor: Elisa Calabuig Sánchez

título: L'arquitectura, art o servei?

Hui en dia ningú dubta que l'arquitectura té una vessant artística molt important. Sempre s'han adornat les construccions de tota mena, unes vegades perquè això donava un significat especial a l'edifici; d'altres, simplement per veure'ns envoltats de coses que ajuden a fer la vida més agradable.
El que no sembla ja tan clar és que una part de l'arquitectura, i sobretot m'estic referint a les finques de vivendes i centres públics, haja oblidat la funcionalitat per a la qual ha sigut concebuda. Mini-pisos amb finestretes de vidres tintats que no deixen passar la llum del sol, mancança de balcons, escassa ventilació, etc... I si parlem d'edificis públics, tot i que estan obligats a no tindre "barreres arquitectòniques", ens trobem amb rampes tan empinades que no podria pujar ni una motocicleta, portes per les quals pot passar una cadira de rodes tan ajustadament que l'usuari ha d'agafar impuls i amagar les mans...
En fi, està clar que molts arquitectes pensen en la gent que ha de viure o utilitzar eixos espais. Però en altres, preval la funció estètica i això és el que critique. Per què no ajudar a que totes les persones tinguem una vivenda digna i uns espais públics de qualitat? 

respondre

27/12/2000

autor: Felipe

título: ¿la arquitectura es parte de las Artes Aplicadas?

Siempre me ha intrigado la clasificación de ciertas formas de expresión artística. ¿Podemos considerar a la arquitectura como parte de las artes aplicadas? 

respondre

17/10/2001

autor: Paca

títol: RE: ¿la arquitectura es parte de las Artes Aplicadas?

Yo me he preguntado lo mismo infinidad de veces porque, por una parte, no puede salirse de unas técnicas y métodos preestablecidos pero, por otra, el autor del proyecto (sobre todo en las grandes obras) tiene la suficiente libertad estética como para llevar a cabo el diseño que quiera. En las grandes obras civiles actuales yo creo que prevalece la estética más que la funcionalidad: Museo Guggenheim de Bilbao, Museo Príncipe de Asturias en Valencia, etc.

08/03/2004

autor: Franccesco

títol: RE: ¿la arquitectura es parte de las Artes Aplicadas?

Yo creo que si, ya que la arquitectura, al igual que todas las disciplinas artisticas aplicadas, tienen principios fundamentales de composición, que van de acuerdo a la naturaleza que las origina, y la finalidad de las mismas, por tanto, es nuestra misión expresar estas cuestiones en una obra de arte edificatoria esteticamente bella

20/04/2004

autor: Jose

títol: RE: ¿la arquitectura es parte de las Artes Aplicadas?

No. La arquitectura ha sido y es considerada por la Historia del Arte como arte mayor: Arquitectura, Escultura y Pintura, las tres "grandes"; las Artes Aplicadas tendrían una consideración, digamos, "menor (quien les escribe es diplomado de una escuela de Artes Aplicadas)