Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la calidad de nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra Política de Cookies.

cerrar
Fundación Bancaja Ciberoteca Bancaja Valencià Ciberoteca Bancaja
Valencià

   
  Sala de reuniones
   
  Artes aplicadas : añadir mensajes | volver al índice de temas 
   
 
   

24/01/2001

autor: Elisa Calabuig Sánchez

título: L'arquitectura, art o servei?

Hui en dia ningú dubta que l'arquitectura té una vessant artística molt important. Sempre s'han adornat les construccions de tota mena, unes vegades perquè això donava un significat especial a l'edifici; d'altres, simplement per veure'ns envoltats de coses que ajuden a fer la vida més agradable.
El que no sembla ja tan clar és que una part de l'arquitectura, i sobretot m'estic referint a les finques de vivendes i centres públics, haja oblidat la funcionalitat per a la qual ha sigut concebuda. Mini-pisos amb finestretes de vidres tintats que no deixen passar la llum del sol, mancança de balcons, escassa ventilació, etc... I si parlem d'edificis públics, tot i que estan obligats a no tindre "barreres arquitectòniques", ens trobem amb rampes tan empinades que no podria pujar ni una motocicleta, portes per les quals pot passar una cadira de rodes tan ajustadament que l'usuari ha d'agafar impuls i amagar les mans...
En fi, està clar que molts arquitectes pensen en la gent que ha de viure o utilitzar eixos espais. Però en altres, preval la funció estètica i això és el que critique. Per què no ajudar a que totes les persones tinguem una vivenda digna i uns espais públics de qualitat? 

responder

27/12/2000

autor: Felipe

título: ¿la arquitectura es parte de las Artes Aplicadas?

Siempre me ha intrigado la clasificación de ciertas formas de expresión artística. ¿Podemos considerar a la arquitectura como parte de las artes aplicadas? 

responder